domingo, 15 de noviembre de 2015

ELS DIFERENTS TIPUS D'ALIMENTS.

-Segons la funció que tenen en l'organisme, els podem clasificar en tres tipus:energètics, plàstics i reguladors.


·Aliments energètics.Serveixen com a Font d'energia perquè l'organisme puga dur a terme les funcions vitals. Es tracta d'aliments riccs en glúcid i lípids.(pa, cereal,sucre...)



·Aliments plàstics o formadors.Necessaris per a formar les cèl·lules, els teixits i els òrgans del cos. Són, per tant, aliments molt importants en la nutrició, tant durant el creixement com en l'edat adulta. Pertanyen a aquest grup aliments reics en proteïnes.(formatge, carn, ous...)



·Aliments reguladors o protectors.Imprescindibles perquè l'organisme puga utilizar correctament els altres aliments y dur a terme les seues funcions de forma adequada. Proporcionen fonamentalment vitamines, aigua i minerals.(friutes i hortalisses)



No hay comentarios:

Publicar un comentario